FÉERIES DE NOËL IN KERSTIG NARBONNE

In het zuiden van Frankrijk hebben we niet echt veel kans op een witte kerst. Om toch een beetje in kerstsferen te komen, vind ik het leuk om feestelijk versierde stadjes te bezoeken. Narbonne is een van mijn favorieten. Ieder jaar wordt deze mooie mediterrane stad in een magisch winter wonderland omgetoverd tijdens de “Féeries de Noël”. Perfect om in de kerststemming te komen.

Santa Claus

Afgelopen woensdag had ik mijn jongste beloofd om met haar te gaan schaatsen in Narbonne. Als echte Hollandse houdt ze enorm van schaatsen! En we wilden ons ook onderdompelen in kerstsferen. Dus op naar Narbonne. Als eerste gingen we naar het Kerstdorp op de Cour de la Madeleine. Hier was een houten chalet met daarin een verklede man die zich voordeed als de Kerstman. Je zou voor minder van je geloof in de Kerstman afvallen… Dochterlief trapte er niet in in ieder geval. Terwijl ze nog heilig in Sinterklaas gelooft. En de echte Kerstman? Die zat op de Noordpool natuurlijk!

Magie

Op het place de l’Hôtel-de-Ville aangekomen, word je omringd door magie. Zelfs het Palais des Archevêques is versierd! Een enorme, verlichte kerstboom omarmt Kerstmis in volle glorie. En wanneer het donker wordt, schitteren alle lichtjes nog meer. Een muziekgroep begon kerstliedjes en liedjes van Frozen te zingen. Ik begreep niet helemaal hoe deze liedjes samen gingen. Maar kijkend naar mijn meezingende dochter zag ik dat zij het echte kerstgevoel begon te krijgen.

Schaatsen

Nieuw dit jaar is een geweldige ijsbaan midden op het place de l’Hôtel-de-Ville. Dit betekent dat je in feite op overblijfselen van de Via Domitia schaatst, een van de oudste Romeinse wegen ter wereld. Ik kan niet zeggen dat ik ooit eerder op zo’n historische plek geschaatst heb. Je kunt ter plekke schaatsen huren, inclusief helm voor de kinderen. Dit voor maar 3,50 euro per uur. We moesten even inkomen in het begin, maar al snel hadden we de slag te pakken. En zwierden we over het ijs!

Feest

Moe maar voldaan gingen we een warme chocolademelk halen. Met churros. We vonden deze lekkernijen op de kerstmarkt op de Cours de la République. Samen met wat gepofte kastanjes. De kerstmarkt is behoorlijk klein en niet echt de moeite waard. Maar samen met de kerstversieringen en andere feestelijkheden is het wel de perfecte plek om jezelf op te warmen.

Kermis

Met gevulde buiken waren we klaar voor het laatste deel van de middag: de kermis op de Cours Mirabeau. Dat wil zeggen, dochterlief was er klaar voor. Ik houd niet echt van die lichtgevende en lawaaierige attracties. Omdat we al geschaatst hadden, vond ik dat we wel genoeg actie voor de dag hadden gehad. Dus bewaren we het reuzenrad voor een andere keer. Helemaal kerstig reden we terug naar huis. Terwijl we heel hard “Petit Papa Noël” zongen.

INFO

Ieder jaar organiseert Narbonne “Les Féeries de Noël”. Vanaf begin december tot en met na Nieuwjaar doet Narbonne de feestverlichting aan. Het programma is te vinden op de website van de VVV. Wij gingen op een woensdagmiddag toen het niet heel erg druk was. Mocht je in het weekend gaan, dan kan je veel mensen verwachten.

PARKING

Ik had geluk om een plekje op de gratis parkeerplaats te vinden, die meteen aan je linkerkant ligt als je vanaf de A9 Narbonne inrijdt (Quai Victor Hugo). Als je hier geen parkeerplek vindt, kun je verder doorrijden op de Quai Victor Hugo, waar ook een betaalde parking is. Of je kunt het proberen in de parkeergarage bij de Cours Mirabeau.

Office de Tourisme
31 rue Jean Jaurès
11100 Narbonne
+33 (0)4 68 65 15 60
www.narbonne-tourism.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *