DE BESTE VLIEGROUTES NAAR DE LANGUEDOC

 

Languedoc is een Zuid Franse regio in opkomst en de perfecte bestemming als je op zoek bent naar een helder blauwe zee, fijne stranden, historische stadjes, pittoreske prachtige natuur en natuurlijk overheerlijk eten en drinken. Lonely Planet heeft de Languedoc-Roussillon als 4e mooiste regio ter wereld (!) geselecteerd voor het jaar 2018. Daar ben ik het natuurlijk volledig mee eens!

Prachtige regio

Als je van plan bent om met het vliegtuig naar onze prachtige en gevarieerde regio te komen, dan zijn er vele mogelijkheden vanuit Nederland of België. Veel luchtvaartmaatschappijen, inclusief budget, hebben hun weg naar het zuiden van Frankrijk gevonden. De belangrijkste vliegvelden van de Languedoc zijn Toulouse en Montpellier, maar de kleinere vliegvelden zijn zeker het overwegen waard. Béziers, Carcassonne, Nîmes en Perpignan bieden allemaal vluchten van en naar Nederland en België. Ook al ligt Marseille niet in de Languedoc, het vliegveld heeft wel een aantal goede verbindingen. Zelfs Girona in Spanje is een goede optie. Helemaal als je een auto wilt huren, aangezien de tarieven in Spanje aanzienlijk lager liggen.

Overzicht

Hieronder vind je een door mij opgesteld overzicht van – directe – vluchten naar de Languedoc. Ik heb geprobeerd zo volledig mogelijk te zijn. In het overzicht vind je alle vliegvelden met directe vluchten naar Nederland en België. En Düsseldorf Weeze natuurlijk. Aangezien ik een Brabander ben die vlakbij Béziers woont, is dit een fantastische optie. De meeste luchtvaartmaatschappijen bieden wekelijkse vluchten (te vinden in de WEEKLY kolom). Ik heb niet de exacte dagen vermeld, hiervoor kun je het best op de website van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij kijken. De luchtvaartmaatschappijen die dagelijkse vluchten aanbieden, staan in de DAiLY kolom. Als je op de afbeelding klikt, krijg je een grotere versie te zien. Ik hoop dat dit overzicht nuttig is om je vlucht naar de Languedoc te boeken. A bientôt?

 

Afstand naar Gîte Baron

Béziers: 30 minuten

Carcassonne: 1 uur

Girona: 2 uur

Marseille: 2,5 uur

Montpellier: 1 uur

Toulouse: 2 uur

Mocht je nog andere routes weten, ik hoor het graag, dan kan ik het overzicht compleet maken!

INFO

Lalalanguedoc of Gîte Baron kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor fouten, correctheid, compleetheid of consequenties die voortvloeien uit het gebruik van de informatie in dit artikel. Informatie over tarieven, dienstregeling en meer is te vinden op de website van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Of je kunt de websites van Skyscanner of Google Flights bekijken.

LINKS

Airfrance

Brussels Airlines

Easyjet

HOP

KLM

Ryanair

Transavia