INDRUKWEKKEND AQUARIUM MARE NOSTRUM IN MONTPELLIER

Een favoriet uitje in Montpellier is het Aquarium Mare Nostrum. Elk jaar gaan we er wel een keer naar toe. Voor de kindjes, maar ik vind het zelf ook altijd leuk. Ideaal als het eens wat minder weer is, of juist heel heet. We zijn al naar redelijk wat aquaria geweest, deze hoort zeker bij de mooiste.

Prachtige onderwaterwereld

Het aquarium Mare Nostrum is gelegen buiten Montpellier, bij het grote centre commercial Odysseum. Vanaf de buitenkant ziet het er weinig inspirerend uit, maar eenmaal binnen kom je in een prachtige onderwaterwereld. “Mare Nostrum” betekent “onze zee” in het Latijn. Dit is hoe de Romeinen de Middellandse zee noemden. Ze beschouwden het namelijk als hun zee, aangezien het Romeinse Rijk de hele Middellandse zee omsloot.

 

Wereldreis

Het aquarium heeft een route uitgezet. Volg deze en je komt langs de verschillende wereldzeeën met hun inwoners. En dat erg mooi vormgegeven. Via de Mediterranée kom je bij een enorm hoog aquarium terecht. Hier kun je echte haaien, roggen en andere grote vissen bewonderen. Vervolgens doe je ook nog Zuid Afrika, Oceanië en een tropisch regenwoud aan.

Onderzoeker

Niet alleen de vissen en andere waterdieren zijn mooi om naar te kijken, voor de kinderen zijn er ook genoeg andere dingen te doen. Zo kom je op een boot in zwaar weer terecht. En in het station Abysses waan je je een echte onderzoeker op 3782 meter onder water.

Zeester selfie

Er is ook een educatief gedeelte waar je van alles te weten komt over de zee en allerlei waterdieren. Als je geluk hebt, mag je zelfs een zeester of zee-egel vasthouden. Elke week, zeker tijdens de Franse schoolvakanties, worden er tal van demonstraties en trainingsessies gegeven. Informatie, ook over voedertijden, wordt bij de ingang gegeven.

INFO

Meer informatie over Mare Nostrum vind je op hun informatieve website. Hier staat ook dat een bezoek zo’n 2,5 uur duurt. Die tijd heb je zeker wel nodig om alles te ontdekken!

Parkeren

Je kan je auto bij het winkelcentrum Odysseum parkeren, voordeel is dat er genoeg parkeerplek is en dat de eerste twee uur is gratis. Tip: parkeer je auto gratis bij Ikea en loop het stuk naar het aquarium als je denkt langer dan twee uur te blijven.

Aquarium Mare Nostrum
Allée Ulysse – Odysseum
34000 Montpellier
+33 (0)4 67 13 05 50
www.aquariummarenostrum.fr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *