Over Liesbeth

Al sinds ik klein ben, ga ik naar Frankrijk op vakantie. Lange, lome zomers in zo’n typisch Zuid-Franse maison de campagne staan in mijn geheugen gegrift. Na de middelbare school was het voor mij dan ook vanzelfsprekend dat ik een jaar naar Frankrijk ging om au pair te worden. Net 17 jaar werd ik ondergedompeld in het Franse leven en de taal. Ik droomde zelfs in het Frans!

Via een aantal omzwervingen ben ik dan toch weer in la douce France terecht gekomen. Het avontuur begon in 2008, toen chéri en ik met onze oudste zoon en zwanger van de tweeling neerstreken in de Elzas. Wie had dat ooit gedacht, ik niet in ieder geval… Maar toevallig kwam het zo uit door het werk van chéri in Duitsland, waardoor wij fijn in Frankrijk over de grens konden wonen.

Inmiddels werden de kindjes groter en waren wij klaar voor een nieuw avontuur. Op zoek naar zee en zon kwamen we terecht in de Languedoc-Roussillon, waar we een fantastisch huis vonden. Met mogelijkheid om een gîte te maken. Nu kwam mijn droom toch wel helemaal uit!

In 2012 vertrokken we richting het zuiden, waar we nog steeds met veel plezier wonen. Voordat we hier kwamen, kenden we de regio niet echt. Inmiddels hebben we hier zoveel gezien en gedaan, dat we aardig wat prachtige plekken kennen. En nog steeds ontdekken, er is hier ontzettend veel te doen! Zo is het idee van deze blog ontstaan, om onze ontdekkingsreis van de Languedoc en omgeving te delen met iedereen die geïnteresseerd is in dit magnifieke deel van Frankrijk.

Veel leesplezier en wie weet, à bientôt!

Liesbeth

PS Mocht je tips hebben, ik hoor het graag! Mailen kan naar: bonjour@gitebaron.com.

One thought on “Over Liesbeth

  1. Wat een leuke blog Liesbeth! Grappig hoe jouw verhaal bij mij herinneringen oproept aan de tijd dat we samen in in de buurt van Marmande doorbrachten. De naam van het piepkleine gehuchtje waar wij logeerden in het huis van” mijnheer Geerts” ben ik vergeten maar jij weet die ongetwijfeld nog. Ik hoop dat ik nog ooit in de gelegenheid kom om jullie te bezoeken.
    Veel plezier daarginds en succes met de workshops.
    Liefs van je tante Nettie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *