VIJGENTAARTJE MET ROOM VAN WITTE CHOCOLADE

Ik kom nog steeds vijgen en frambozen tegen in de winkel, wat me elke keer weer verleid om onderstaand toetje te maken. Nou ja, bijna elke keer, anders zouden we hier de deur niet meer uit kunnen… Het recept is te simpel en komt uit Mama Magazine geloof ik. Je kan de bladerdeeg bakjes kant-en-klaar kopen, maar ik kon ze hier niet vinden in de supermarché. Vandaar dat ik ze zelf gemaakt heb, kleine moeite. Geniet!

INGREDIENTEN

4 plakjes bladerdeeg, ontdooid, of 4 bladerdeeg schelpen
1 ei
300 gr witte chocolade
250 gr mascarpone
4 vijgen
100 gr frambozen
poedersuiker

BEREIDEN

Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak van het bladerdeeg 4 taartbakjes door de plakjes bladerdeeg over 4 ovenschaaltjes te leggen. Ik vet de schaaltjes dan aan de buitenkant in, anders blijven de bakjes plakken als je ze uit de oven haalt (spreek uit ervaring). Op deze manier hoef je niet moeilijk te doen met blindbakvulling. Bestrijk het bladerdeeg even met een losgeklopt ei voor een mooi glansje. Plaats de bakjes op een bakplaat en bak ze ongeveer 20 minuten goudbruin. Hierna zet ik ze nog even omgekeerd (dus zonder ovenschaaltje) in de oven om de binnenkant ook goudbruin te laten worden.

Smelt ondertussen de witte chocolade met de mascarpone au bain marie en laat afkoelen tot gebruik. Let op dat je hiervoor niet de goedkoopste witte chocolade gebruikt, die smelt niet namelijk! Heb hier van het weekend witte chocolade van Nestlé gevonden, speciaal om te koken, en die werkte perfect. Zeker als je het smelt met de mascarpone. Anders wordt het een drama.

Voor het serveren: vul de afgekoelde bladerdeeg bakjes met de chocolade room en laat koud(er) worden in de koelkast. Snijd de vijgen in vieren, waarbij je de onderkant aan elkaar laat zitten. Leg 1 vijg per bakje op de room en verdeel er een paar frambozen over. Bestrooi vlak voor het serveren met een beetje poedersuiker.

HET RESULTAAT

One thought on “VIJGENTAARTJE MET ROOM VAN WITTE CHOCOLADE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *