CUISINE BISTRONOMIQUE BIJ LA MAISON DE PETIT PIERRE IN BÉZIERS

Tal van keren hebben we gegeten in het restaurant La Maison de Petit Pierre in Béziers. Vandaag hebben chéri en ik onszelf getrakteerd op een heerlijke bistronomische lunch. Le Petit Pierre wordt gerund door chef-kok Pierre Augé, winnaar van de Franse editie van Top Chef in 2014. Genoemd naar zijn vader, stond hij al snel bekend als “Petit Pierre” om verwarring te voorkomen. En zo werd de naam van het restaurant geboren: La Maison de Petit Pierre.

Menu

Chéri en ik zaten binnen van onze lunch te genieten en voelden ons zeer welkom in het moderne, lichte en prachtig ingerichte interieur. La Maison de Petit Pierre werkt met vaste menu’s. Je kunt kiezen of je een voorgerecht, hoofdgerecht en/of dessert wilt. Wij wilden het allemaal. Het restaurant staat niet alleen bekend om zijn geweldige eten; de presentatie is ook echt de moeite waard. Als voorgerecht hadden we een quinoasalade met basilicumpesto, courgette en een verse geitenkaasmousse. Gepresenteerd in een rond glas zag het er bijna uit als een sprookjesachtig stilleven. Zo mooi!

Op grootmoeders wijze

Het hoofdgerecht kwam in een handgemaakte kom. Chéri had de ham genomen, geserveerd met op grootmoeders wijze gekookte linzen. Mijn gerecht was ook verrukkelijk: een filet van koolvis, samen met een heerlijk smakende risotto, gemaakt van aardappelen, en een groene saus met een vleugje citroen. Ons menu van 25 euro bevat ook een glas wijn; we dronken een lekkere wijn uit ons buurdorp Maraussan. Paste erg goed bij de gerechten.

Kunstwerk

Het dessert was ook een waar kunstwerk. Bijna jammer om het te eten! Maar het zag er zo verleidelijk uit, dat we snel genoeg proefden van onze vanille-sinaasappelcrème besprenkeld met mango coulis en knapperige streusel stukjes. Met een gouden lepel! Nu eet ik mijn dessert normaal niet van een gouden lepel. Dus dit was helemaal perfect. We komen hier snel weer terug. Avond of middag.

INFO

Aangezien Le Petit Pierre een zeer populair restaurant is, moet je je reservering ruim van tevoren maken. Dit kan een beetje moeilijk zijn als je op vakantie bent. Maar geen zorgen: je kunt hier ook fantastisch lunchen voor een zeer redelijke prijs. En voor de lunch is het vaak gemakkelijker om een reservering te maken.

La Maison de Petit Pierre
22 avenue Pierre Verdier
34500 Béziers
+33 (0)4 67 30 91 85
www.lamaisondepetitpierre.fr