SPROOKJESACHTIG DINEREN BIJ LE CLOS DE MAUSSANNE

In de winter kan het best een uitdaging zijn om een restaurant in de Languedoc te vinden. Veel restaurants sluiten namelijk hun deuren voor een paar weken, of zelfs maanden. Daarom ben ik zo blij dat ik Le Clos de Maussanne aan mijn lijstje met fijne restaurants kan toevoegen. Dit voormalig klooster uit de 18e eeuw is een heerlijke plek om te eten, zowel in de zomer als in de winter.

Voormalig klooster

Om bij Le Clos de Maussanne te komen, moet je wel wat moeite doen, het is namelijk niet heel makkelijk te vinden. Het restaurant is net buiten Béziers gelegen. Je komt er door de oude route naar Pézenas te volgen (de N9, dus niet de A9 of A75!), en je moet goed opletten om niet het uithangbord van het restaurant te missen. Maar eenmaal gearriveerd ben ik altijd onder de indruk van de schoonheid van dit voormalig klooster. Het prachtig verlichte domein lijkt net een sprookje met al die sterren erboven. Chéri en ik hadden op een rustige vrijdagavond gereserveerd en we werden ontvangen in de voorkamer van het klooster. Heel gezellig en warm, en leek net alsof we door vrienden waren uitgenodigd.

Suggestie van de chef

Le Clos de Maussanne werkt met dagelijks wisselende menu’s. Chéri en ik gingen voor het 29 euro menu, inclusief voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. Sommige gerechten hebben een supplement, dat staat duidelijk vermeld. De avond begon goed, met een aperitief en een amuse gueule van het huis. Als voorgerecht kozen we de suggestie van de chef: rillettes van zalm en tonijn op een bedje van salade. Een eenvoudig, smaakvol en perfect gekruid gerecht. Thuis eten we steeds vaker vegetarisch, dus als we uit eten gaan, kiest chéri bij het hoofdgerecht vaak voor een stukje vlees. Zo ook deze avond en het was een prima biefstuk. Onmogelijk alleen om dit mooi op de foto te krijgen… Na alle december feestelijkheden besloot ik om een licht hoofdgerecht te bestellen. Het werd de “papillote de cabillaud” (kabeljauw in een jasje), geserveerd met allerlei groentjes. Heerlijk!

Verrassende combinatie

Tijd voor toet: we namen allebei hetzelfde. Niet erg origineel, maar we konden de “fondant au chocolat” gewoonweg niet weerstaan. Het dessert had wel iets verrassends, het werd namelijk geserveerd met een coulis van kiwi. Chocolade en kiwi is een combinatie die ik nog niet eerder had geprobeerd. Het smaakte verrukkelijk! Dus bij deze, een adresje van een restaurant wat ook tijdens de winter geopend is. Uiteraard is het restaurant ook heerlijk tijdens elk ander seizoen, helemaal als je buiten in de tuin kunt zitten. Op de website staan genoeg foto’s om je een idee te geven.

 

 

 

 

 

 

 

 

INFO

Je kan het best met navigatie naar Le Clos de Maussanne rijden. Het restaurant ligt aan de oude route naar Pézenas, de N9. Als je van Béziers komt, ligt het aan je rechterkant.

Le Clos de Maussanne
Domaine de Montpeyroux
route de Pézenas
34500 Béziers
+33 (0)4 67 39 31 81
www.leclosdemaussanne.com